header-hartje-mobile header-hartje

Cases

TSP_Case1_Cutout5

Case 1

Covid warriors

Wie

Alle gastvrije en zorg gerelateerde studies van de Hogeschool Inholland & Hogere Hotel School & Avans Hogeschool

Wat

Tijdens COVID had de GGD een grote behoefte aan flexibel personeel. Personeel dat de juiste social skills had, maar ook medewerkers die vakkundig in hun specialisme te werk konden gaan. Studenten die normaal gesproken in de Horeca of in de Customer Service werkten die door de lockdown thuis zaten zonder baan.

Uitkomst

De studenten die The Social Pact aan de GGD verbond, hebben echte impact gemaakt. Maar wat is dat dan concreet?

  • 6.800 studenten gestart als Bron- & contact onderzoekers
  • 400 studenten gestart als Administrateur/vaccinateur op de vaccinatiestraat & testlocaties

Sommige medewerkers zijn na deze crisis doorgestroomd naar de volgende crisis. Zo zijn er 70 medewerkers opgelijnd voor de Crisisnoodopvang voor Oekraïne in de regio Haaglanden en Brabant.

Leuke bijkomstigheid: Eén van deze medewerkers deed het zo goed, dat zij nu trots lid is geworden van het GGD management team.

TSP_girl_02

Case 2

Assisting the frail

Wie

Studenten Social Work

Wat

Wij laten studenten ervaren hoe het is om te werken met kwetsbare of gevoelige doelgroepen. Studenten kunnen tijdens hun studie relevante werkervaring opdoen in de ouderenzorg, jeugdzorg of met kinderen op een kinderopvang

Uitkomst

Studenten doen waardevolle kennis en praktische ervaring op waardoor hun toekomstige werkgebied meer diepgang krijgt. Op deze manier kunnen studenten zich ontwikkelen tot de best version of themselves. Een bijkomend voordeel is dat deze studenten gemakkelijker hun scriptie in jaar 4 kunnen schrijven, omdat de praktijk makkelijker gekoppeld kan worden aan de theorie.

TSP_image_14B

Case 3

Draining Energy

Wie

Studenten & Young Professionals

Wat

De ANWB heeft als doelstelling om maatschappelijk betrokken te zijn. De energiecrisis heeft ervoor gezorgd dat veel Nederlanders de energierekening explosief hebben zien stijgen met soms als gevolg de rekening niet te kunnen voldoen. De ANWB verkoopt nu energie tegen kostprijs aan consumenten om energiearmoede tegen te gaan.

Uitkomst

The Social Pact levert in totaal 100+ Customer Service medewerkers bij de ANWB die een bijdrage willen leveren ten behoeve van deze energiearmoede. Deze Studenten & Young Professionals worden daarnaast opgeleid om het Wft basis certificaat (Wet op financieel toezicht) te behalen en indien gewenst kunnen deze medewerkers nog een certificaat halen.

Contact opnemen

Wil je weten hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen op het gebied van flexibel personeel?